Pozvánka: Jún - nabitý kalendár podujatí

Letné mesiace sú už za dverami, čo poznať aj na zvyšujúcom sa počte podujatí.

Upršané počasie a zvyšujúce sa teploty nás pripravujú na letné mesiace. Pomaly nám tréningový plán musí rátať aj s búrkami, ale to nič nemení na bohatej ponuke pretekov od organizátorov. Okrem klasických cestných behov tu máme nový formát skyrunningovej ligy, ktorá môže zaujať mnohých z nás. Vrhnime sa teda rovno na ponuku od organizátorov.

01.06.2024 - Demänovská dolina, Rezort Bystrina - Poludnica Run

Práve obľúbené preteky sú súčasťou spomínanej skyrunningovej ligy v tomto roku. Prihlásenie prebieha online v sume štartovného 30 € a maximálny počet účastníkov je 200. Trať ponúka 23 kilometrov s prevýšením 1 600 výškových metrov. Prezentácia bude prebiehať v priestoroch štartu od 7:00 do 8:40 hodiny rannej. Hromadný štart je naplánovaný na 9:00. Viac informácií nájdeme priamo na stránke organizátora.

Demänovská dolina, Rezort Bystrina, Poludnica RunDemänovská dolina, Rezort Bystrina, Poludnica Run

08.06.2024 - Slovenský raj - Behaj Lesmi Slovenský raj

Tentokrát zavítame do jedného z národných parkov na Slovensku, kde si užijeme krásne prostredie na 22, 10 a 4-kilometrovej trati. Prihlásenie prebieha online cez formulár so sumou štartovného 30 €. Stretneme sa v Ďurkovci, kde bude prebiehať aj prezentácia a výdaj štartových čísiel od 9:00. Okrem klasických trás sú vítané aj deti, ktoré čakajú krátke trasy. Viac informácií nájdeme na stránke pre sériu Behaj Lesmi.

Slovenský raj, Behaj Lesmi Slovenský raj

08.06.2024 - Považská Bystrica - Beh Kalváriou

Ostávame stále pri trailových behoch, no tentokrát ide o charitatívne podujatie. Prihlasujeme sa online so sumou štartovného 25 € pre dospelých a 5 € pre deti. V ponuke máme 8 a 4 kilometre dlhé trasy a deti si vyberajú podľa kategórie od 200 do 2 200 metrov. V blízkosti pretekov bude vyhradené parkovanie. Viac informácií nájdeme na stránke podujatia.


08.06.2024 - Banská Bystrica - Banskobystrický maratón

Medzi ďalšie preteky bude už patriť cestná klasika v podaní desiatky, polmaratónu a maratónu. Okrem toho sú na programe kolobežky, inline a tiež aj handbiky. Registrácia prebieha online do 6. júna so sumou 45 € do 3. júna a neskôr 50 €. Prezentácia bude prebiehať v piatok 7. júna v obchodnom dome Europa SC od 15:00 do 19:00. Neskôr v sobotu od 12:00 do 17:30. Štart maratónu bude o 18:00 a po tomto čase v tesnom závese aj ostatné súťažné kategórie. Viac informácií nájdeme na stránke organizátora.

Banská Bystrica, Banskobystrický maratón

15.06.2024 - Kubínska hoľa - Skyrun Kubínska

Organizátor si pre nás pripravil dve trate s dĺžkou 24 a 11 kilometrov, kde sa registrovať môžeme aj cez online systém do 31. mája. Suma štartovného 25 a 15 € závisí od dĺžky trasy. Na mieste je cena štartovného 35 alebo 20 €. Prezentácia pretekárov bude prebiehať v blízkosti chaty u Kramerov od 8:00 do 9:30. Neskôr 9:50 prebehne výklad trate s následným hromadným štartom o 10:00. Viac informácií nájdeme na stránke podujatia alebo na Slovakskyrunning stránke.

Kubínska hoľa, Skyrun Kubínska

22.06.2024 - Chorvátsky Grob - Čierna Voda - Grobský Runfest

Ďalšie podujatie si pripravilo pre nás bohatý program na dva dni, kde okrem behu sú pripravené aj početné aktivity pre deti. Detské cyklistické preteky, futbal alebo florbal, aj tieto aktivity môžete vidieť počas soboty. Poobede nás čaká charitatívna míľa a preteky v behu na 5 kilometrov. V nedeľu je na programe 12-kilometrová trasa. Registrácia prebieha online za 12 € štartovného do 1. júna alebo 14 € do 19. júna. Pri účasti na oboch behoch je štartovné lacnejšie. Viac informácií o programe a sprievodných podujatiach nájdeme priamo na stránke organizátora.

Chorvátsky Grob, Čierna Voda - Grobský Runfest

23.06.2024 - Bratislava - Tvrďák Bratislava

Ostaneme v rovnakej časti Slovenska, kde nás čaká prekážkový beh. Na výber je 5 kilometrov s 25 prekážkami alebo 1 kilometer s 8 prekážkami. Štartovné je do 30. mája v sume 45 € pre dospelých a 17 € pre deti. Registrovať sa môžeme, samozrejme, online. Prezentácia pretekov bude v obci Čunovo, konkrétne Divoká Voda, ktoré je vzdialené 20 kilometrov od Bratislavy. Na miesto sa vieme dopraviť MHD číslo 90 alebo autom s parkovaním na polostrove Čajka. Viac informácií o trase a pravidlách nájdeme na stránke pretekov.

Bratislava, Tvrďák Bratislava

29.06.2024 - Medzev - Hámornícky polmaratón

Jubilejný 20. ročník polmaratónu a 7. ročník Hámorníckej desiatky. Ide o asfaltovú trasu, ktorá vedie ulicami mesta Medzev. Registrujeme sa online do 24. júna so sumou štartovného 15 € a na mieste 20 €. Muži nad 70 rokov a ženy nad 60 rokov majú štartovné zdarma. Prezentácia pretekov bude o 7:00 na futbalovom ihrisku v meste Medzev a štart pretekov je plánovaný na 9:00. Viac informácií nájdeme v propozíciách pretekov.

Medzev, Hámornícky polmaratón

29.06.2024 - Bachledka Ski and Sun - Behaj Lesmi Bachledova dolina

Ďalším pretekom v sérii zavítame do Prešovského kraja v známom stredisku Bachledka Ski and Sun, kde si pre nás pripravil organizátor 3 trasy s dĺžkou 20, 12 a 4,5 kilometra. Prihlasujeme sa online cez formulár so sumou štartovného 30 € a pre charitatívny beh 14 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať priamo v areáli od 9:00 a štart hlavných pretekov je plánovaný na obed, teda o 12:00. Viac informácií k pretekom nájdeme na stránke série Behaj Lesmi.


29.06.2024 - Šumiac, Kráľova hoľa - Vertikal Kilometer

Výzvy patria k našim životom každý deň, ale dať si vertikálne kilometre v dobrom tempe je už niečo iné. Podobné preteky nás čakajú na konci júna, ktoré sú aj kvalifikačnými pretekmi na majstrovstvá sveta v Skyrunningu. Pomocou online formulára sa vieme prihlásiť na tieto preteky so sumou štartovného 25 € a v deň konania pretekov 35 €.

Prezentácia pretekov bude prebiehať v obci Šumiac od 7:00 do 9:30 s predpokladaným štartom o 10:00. Podľa poveternostných podmienok môže byť upravená povinná výbava bežcov, preto si treba pribaliť viac vybavenia a oblečenia pre prípad horšieho počasia. Všetky ostatné a dôležité informácie nájdeme v propozíciach pretekov.

Šumiac, Kráľova hoľa, Vertikal Kilometer
Toto bol prehľad pretekov na mesiac jún v rámci Slovenska. Ak si nenašiel preteky vo svojom okolí, pozrieť si môžeš kalendár MTHIKER, kde nájdeš viac podujatí. Vidíme sa spolu na štartovej čiare.
Zdroj fotografií: archív podujatí, Juraj Sýkora
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Júl - dlhé slnečné dni plnými dúškami

Pozvánka: Júl - dlhé slnečné dni plnými dúškami

Prázdniny a letné mesiace si pre nás pripravili krátke, ale aj naozaj dlhé podujatia. Pozrime sa, čo si pre nás pripravil kalendár v júli.
Pozvánka: September - pretekové šialenstvo pokračuje aj na jeseň

Pozvánka: September - pretekové šialenstvo pokračuje aj na jeseň

Leto je na konci, no preteková sezóna nekončí a aj september poriadne preverí našu kondičku. Čo nás čaká?
Pozvánka: August - leto pokračuje v znamení pestrosti

Pozvánka: August - leto pokračuje v znamení pestrosti

Druhá polovica leta prinesie pestrý mix pretekov. Okrem behu v horách a na ceste tu nájdeme aj duatlon, triatlon či dokonca kvadratlon.
keyboard_arrow_up