Pozvánka: Júl - dlhé slnečné dni plnými dúškami

Prázdniny a letné mesiace si pre nás pripravili krátke, ale aj naozaj dlhé podujatia. Pozrime sa, čo si pre nás pripravil kalendár v júli.

Najdlhšie letné dni nás lákajú na podvečerné behy, ktoré nám ponúkajú krásne scenérie a pekné výhľady na západ slnka. Okrem toho sú už teploty príjemnejšie, a tak si vieme viac užiť chvíľku pre šport. Naopak tu máme podujatia, ktoré budú prebiehať aj počas horúčav, a tak sa treba tréningom aj trochu aklimatizovať. Nezabudni si ale nepremokavú bundu, ak by ťa náhodou zastihol letný dážď alebo búrka.

5. 7. 2024 - RO Domaša - Eva - Domašská desiatka na Eve

Hneď v úvode tu máme beh, ktorý bude súčasťou MTBIKER festivalu na Domaši. Na výber budú 2 behy s dĺžkami 5 km a 10 km s prevýšením okolo 52 metrov. Prihlásenie na podujatie funguje cez online formulár a štartovné je 17 € vopred a 22 € na mieste. Prezentácia pretekárov bude prebiehať od 7:00 do 9:45 hodiny a štart kratšej trasy je plánovaný na 10:10. Neskôr 10:40 vybehnú pretekári na dlhšiu trať. Viac o tejto akcii sme napísali aj v samostatnej pozvánke a ďalšie informácie nájdete na stránke podujatia.

RO Domaša Eva,Domašská desiatka na EveMTBIKER RO Domaša Eva, Domašská desiatka na Eve

6. 7. 2024 - Liptovská Teplička - Beh po schodoch do neba

Ide o beh do vrchu po trávnatých kaskádach, vďaka tomu aj vznikol názov beh po schodoch do neba. Prihlásenie je možné online do 5. júla a prezentácia bude prebiehať 6. júla v Amfiteátri Liptovská Teplička od 13:30 do 14:30. Od 15:00 je plánovaný štart pretekov a všetkých kategórií. Suma štartovného je 5 € a je možné ho uhradiť aj na mieste. Viac informácií nájdete na stránke pretekaj.sk.

Liptovská Teplička, Beh po schodoch do neba

7. 7. 2024 - Martin - Stráne - Vertikal Martinky 2024

Vertikálne behy bývajú výbornou výzvou a trať s porciou 4,26 km a prevýšením 944 metrov s priemerom 22,15 % napovedá už o náročnosti pretekov. Registrácia pretekárov prebieha online do 6. júla so sumou štartovného 15 €. Prezentácia bude prebiehať od 8:30 do 9:30 na mieste Hrdinov SNP Martin - Stráne. V rámci toho tu nájdeme aj bezplatné parkovanie pre pretekárov. Viac informácií nájdete na stránke pretekov.

Martin, Stráne, Vertikal Martinky 2024Vertikal Martinky 2024

13. 7. 2024 - Hrabovo - Behaj Lesmi Veľká Fatra

O atmosfére Behaj Lesmi v Slovenskom raji sme si už napísali v reportáži. Tešíme sa, že v rámci série na Slovensku sa tentokrát zastavíme vo Veľkej Fatre. V ponuke máme trasy s dĺžkou 18, 11 a 4 kilometre a tiež krátke trasy pre deti. Prihlasuje sa cez online formulár so sumou štartovného 30 €. Pre všetkých je pripravené bezplatné parkovanie pri stredisku Malinô Brdo. Areál pre športovcov sa otvára o 9:00 ráno. Viac informácií k pretekom a harmonogramu nájdete na stránke série.


14. 7. 2024 - Štrba - Malý Štrbský maratón

Obľúbený východiskový bod pre turistiku vo Vysokých Tatrách sa stane dejiskom 46. ročníka pretekov. Máme na výber 31 a 10-kilometrovú trasu. Prihlásenie na preteky prebieha online so sumou štartovného 19 € do 14. júna. Prezentácia pretekov bude prebiehať pred kultúrnym domom v Štrbe v sobotu 13. júla od 15:00 do 18:00 hodiny a neskôr v nedeľu 14. júla od 6:00 do 8:30 hodiny. Štart pretekov je 9:30 pre 31 a 10 kilometrov dlhé trasy a 9:35 budú nasledovať žiacke kategórie. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.


20. - 21. 7. 2024 - Telgárt - Nízkotatranská stíhačka

Slovo ultra si zaslúžia len niektoré podujatia a Nízkotatranská stíhačka si ho určite zaslúži. Na výber je len hlavná trasa - 98,5 kilometra. Všetci pretekári sa stretnú 19. júla od 18:00 do 22:00 hodiny, kde prebehne prezentácia pretekárov v priestoroch ZŠ Telgárt. V sobotu 20. júla sa všetci stretnú 5:30 ráno a presunú následne na štart pretekov o 6:00 hodine rannej. Limit je stanovený do nedele 21. júla 8:00 ráno. Viac informácií nájdete priamo na stránke NTS.

Telgárt, Nízkotatranská stíhačka

20. 7. 2024 - Kordíky - MTHIKER Kordícky extrém

Ďalším podujatím, ktorého sa už neviem dočkať, sú epické preteky v srdci Kremnických vrchov a tešíme sa, že sme hlavným partnerom podujatia. Pripravené budú až 4 rôzne trasy - 26,4 kilometra, 11,7 kilometra, 5,3 kilometra a beh na 800 metrov. Okrem toho tu máme aj detské preteky. Prihlásenie prebieha online so štartovným v cene od 10 do 20 € online a 15 a 25 € na mieste.

Prezentácia bude prebiehať v piatok 19. júla v Europa SC Banská Bystrica od 16:00 do 18:00 hodiny. Neskôr v sobotu 20. júla od 8:00 do 9:30 hodiny v miestnosti obecného úradu Kordíky. V priestoroch obecného úradu bude možnosť úschovy osobných vecí a taktiež mobilné toalety. Viac informácií nájdete priamo v kalendári MTHIKER. Ako to vyzeralo na pretekoch minulý rok sa dočítaš v reportáži.


27. 7. 2024 - Dolný Harmanec a Ružomberok - Ultrafatra

V rámci Slovenska tu máme ďalší ultra beh. Tentokrát budeme štartovať v Dolnom Harmanci o 7:00 ráno, kde nás bude čakať aj káva na štarte. Prezentácia bude prebiehať deň pred pretekmi v priestoroch Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku od 17:00 do 21:30 hodiny. V deň pretekov od 6:00 do 6:45 v Dolnom Harmanci pred budovou Mestských lesov s.r.o. Pre pretekárov je možné si zabezpečiť nocľah a prevoz autobusom, všetko je potrebné začiarknuť pri registrácii. Viac informácií k pretekom nájdete na stránke ULTRAFATRA, kde nájdete aj informácie k limitom pre pretekárov a ostatné dôležité informácie.

Dolný Harmanec a Ružomberok, Ultrafatra
Toto bol prehľad pretekov na mesiac júl v rámci Slovenska, ak si nenašiel preteky vo svojom okolí, pozrieť si môžeš kalendár MTHIKER, kde nájdeš viac podujatí. Vidíme sa spolu na štartovej čiare.
Zdroj fotografií: archív podujatí
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela
Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Pozvánka: Október - pestrofarebná ponuka pretekov
Jesenná rovnodennosť je za nami a v ňom ďalšie kolo podujatí na mesiac október.
Pozvánka: GARMIN Beh Súľovskými skalami - beh s panorámou
Krásne prostredie a bežecké podujatie, to ide spolu. Nenechaj si ujsť 8. ročník GARMIN Behu Súľovskými skalami.
Reportáž: Vertikal kilometer Kráľova hoľa
V tejto reportáži si zabehneme na významný a často navštevovaný vrchol Nízkych Tatier.
keyboard_arrow_up