Pozvánka: August - leto pokračuje v znamení pestrosti

Druhá polovica leta prinesie pestrý mix pretekov. Okrem behu v horách a na ceste tu nájdeme aj duatlon, triatlon či dokonca kvadratlon.

Síce sa počas augusta dni začínajú skracovať a slnko zapadá už skôr, stále si však užívame príjemné teplé dni. Aj vďaka tomu máme stále dosť pestrý kalendár s veľkou paletou podujatí. Môžeme sa usadiť a spoločne si prejsť, čo nás čaká v poslednom letnom mesiaci.

3.8.2024 - Piešťany - SLOVAKMAN Triatlon

V úvode mesiaca nás čakajú populárne preteky SLOVAKMAN, kde sa vždy zíde kvalitná konkurencia aj zo zahraničia. Parametre dlhého triatlonu sú 3,8 kilometra plávania, 180 kilometrov na bicykli a nakoniec 42,2 kilometra behu, teda maratón. Okrem jednotlivcov sú obľúbené aj štafety, každý pretekár ide jednu disciplínu.

Prihlásenie prebieha online so sumou štartovného 269 € pre jednotlivcov a 300 € pre štafety. Prezentácia pretekov bude prebiehať v Lodenici v Piešťanoch od 12:00 do 19:00 hodiny. Tešiť sa môžete na kvalitné zázemie, plné občerstvovacie stanice a finančné odmeny pre pretekárov. Viac informácií nájdete priamo na stránke pretekov.


3.8.2024 - Slovenský raj - Kvadratlon Slovenský raj

Už 27. ročník pretekov jednotlivcov alebo štafiet v malebnom prostredí Slovenského raja, ktoré sa skladá z plávania, horskej cyklistiky, behu a lezenia. Pre prihlásenie na preteky treba uviesť všetky potrebné údaje a tie odoslať na e-mail kvadratlon@gmail.com do 28. júla.

Štartovné na preteky je 5 € a pretekári sú povinní doniesť si povinnú výbavu a z hygienických dôvodov lyžicu a misku na guláš. Každý pretekár dostane mapu a popis cyklistickej aj bežeckej trasy. Štart je naplánovaný na 9:00 a prezentácia sa bude konať od 6:30 do 7:00 pri zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi a neskôr od 8:00 do 8:30 pri hoteli Priehrada Dedinky. Viac informácií nájdete na Facebook stránke pretekov.


17.8.2024 - Čičmany - Behaj Lesmi Čičmany

Populárna bežecká séria si tentokrát urobí zastávku v malebnom prostredí Slovenskej ľudovej dediny, ktorú poznáme aj vďaka pekne zdobeným domčekom. Prihlásenie prebieha online a známe sú už aj dĺžky trás, ktoré sú rovnaké v každom kole.

Čaká nás teda Lesnícka 11, 21 kilometrov dlhá trasa a JOJ šport run na 4 kilometre. Okrem toho nás čakajú aj detské preteky. Viac informácií k pretekom a celej sérii Behaj Lesmi nájdete priamo na stránke podujatia.


17.8.2024 - Nevoľné - RUNICA Nevoľné

Presúvame sa na stredné Slovensko do obce Nevoľné. Čakajú nás trasy s dĺžkou 14,4 kilometra, 6,7 kilometra a detský beh na 250 metrov. Online prihlásenie je možné do 15. augusta so sumou štartovného 20 € online a 25 € na mieste.

Prezentácia bude prebiehať v piatok 16. augusta v nákupnom centre Europa SC v Banskej Bystrici od 16:00 do 18:00 hodiny. V deň pretekov na obecnom úrade Nevoľné od 8:00 do 9:30 hodiny. Viac informácií nájdete priamo v kalendári MTHIKER, kde sú aj detailnejšie informácie k trasám pretekov.


17. - 18.8.2024 - Jasná, Demänovská dolina - Od Tatier k Dunaju

Trasa dlhá 346 kilometrov, ktorá sa beží formou štafety, štartuje v Demänovskej doline a končí až v Bratislave. Okrem štafiet je možnosť tieto preteky bežať aj sólo a celú trať tvorí 36 úsekov. Na základe toho sú potom rozdelené medzi pretekárov v štafete, ktorí môžu bežať od 3 až po 6 úsekov.

Registrovať sa je možné online, tam nájdete všetky inštrukcie a návod k celej registrácii. Viac informácií k pretekom nájdete priamo na stránke usporiadateľa, kde nájdete aj detailne rozpísané pravidlá pre všetky kategórie.


24.8.2024 - Liptovský Mikuláš - Night Run Liptovský Mikuláš

Klasický cestný beh s mestským okruhom v dĺžke 5 kilometrov s trasou dlhou 10 a 5 kilometrov, ktorá má platný certifikát od atletického zväzu. Prihlásiť sa je možné online do 22. augusta v sume štartovného 25 € alebo na mieste v deň konania v sume 35 €. Prezentácia bude prebiehať na Námestí osloboditeľov od 15:00 do 18:30 hodiny a štart pretekov je naplánovaný na 19:00. Okrem jednotlivcov sú na programe aj detské preteky a štafetový beh. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.


24.8.2024 - Smrečany - Vysokohorský Duatlon o cenu Žiarskej chaty 2024

Tieto preteky sú pre vyznávačov prevýšenia na krátku vzdialenosť. Cyklistická časť meria 10,8 kilometra s prevýšením 596 metrov a počas behu na trase dlhej 2,9 kilometra nastúpaš 611 metrov. Síce sú trasy krátke, ale vertikálny beh po bicykli určite preverí každého pretekára.

Prihlásenie prebieha online v sume štartovného 20 € pre jednotlivcov a 40 € pre dvojice. Takže ak si neveríš na sólo, zavolaj kamaráta a skúste prekonať inú dvojicu. Prezentácia na preteky sa uskutoční v kultúrnom dome v Smrečanoch od 7:00 do 8:30. O 9:00 je plánovaný odvoz batožiny a 9:30 zaznie prvý výstrel. Viac informácií nájdete priamo na stránke pretekov.


25.8.2024 - Čierne, Trojmedzie - Goral maratón

Presúvame sa na Trojmedzie, čo je známy bod troch krajín na severe Slovenska na Kysuciach. Organizátor si tu pripravil pre nás polmaratón, maratón a MTB preteky v Kysuckej vrchovine s poriadnou porciou zážitkov, výhľadov a poctivej trasy. V sobotu 24. augusta bude prebiehať registrácia pretekárov a vydávanie štartových balíčkov od 16:00 do 18:00 hodiny. V deň pretekov od 8:00 do 9:30, ale štart bežcov je už o 9:00. Neskôr o 10:00 štartujú preteky cyklistov.

Registrovať sa je možné aj online cez formulár so štartovným do 1. augusta 20 € pre polmaratón, 25 € pre maratón s registráciou do 15. augusta. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.


31.8.2024 - Horná Roveň, Štiavnické Bane - Behaj Lesmi Štiavnické vrchy

Koniec mesiaca bude znovu patriť bežeckej sérii Behaj Lesmi a tentokrát sa zastavíme v prostredí Štiavnických vrchov a baní. Tentokrát je na programe lesnícka 13, 20 a JOJ šport run 5 kilometrov. Ako už býva zvykom, registrácia na preteky prebieha online v sume 30 € a neskôr na mieste 34 €. Otvorenie areálu je naplánované na 9:00 a po 12:00 hodine začnú štartovať prvé behy. Viac informácií nájdete priamo v propozíciách na stránke podujatia.


Toto bol prehľad pretekov na mesiac v rámci Slovenska, ak si nenašiel preteky vo svojom okolí, pozrieť si môžeš kalendár MTHIKER, kde nájdeš viac podujatí. Vidíme sa spolu na štartovej čiare.
Zdroj fotografií: archív podujatí, Michal Eliáš, Tomáš Šefčík
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
Pozvánka: September - pretekové šialenstvo pokračuje aj na jeseň

Pozvánka: September - pretekové šialenstvo pokračuje aj na jeseň

Leto je na konci, no preteková sezóna nekončí a aj september poriadne preverí našu kondičku. Čo nás čaká?
Pozvánka: Domašská desiatka na Eve - okoreň si MTBIKER festival

Pozvánka: Domašská desiatka na Eve - okoreň si MTBIKER festival

Zabehať a zapretekať si a zároveň sa výborne zabaviť na festivale? Toto všetko nás čaká prvý júlový víkend na Domaši.
keyboard_arrow_up