12. ročník štafetového behu Od Tatier k Dunaju štartuje už o pár týždňov

12. ročník štafetového behu Od Tatier k Dunaju štartuje už o pár týždňov

Štafetový beh Od Tatier k Dunaju štartuje už v sobotu, 17. augusta. S traťou sa popasuje rekordný počet 234 registrovaných tímov. Ste pripravení?

Krásne trasy, tímová atmosféra, logistické výzvy a neistoty počasia sa postarajú o poriadny adrenalínový zážitok. Či ste prihlásení alebo nie, či ste bežec, bežkyňa alebo dobrovoľník na trati, o zážitky nebude núdza.

Nezabudnite na tieto odovzdávky

Aby ste sa na preteky mohli lepšie pripraviť, spísali sme pre vás zoznam dôležitých odovzdávok, na ktorých vás čakajú rôzne aktivity.

  • 18. Brehy – Môžete sa tešiť na oddychovú zónu na futbalovom štadióne. Občerstviť sa budete môcť vareným jedlom, čapovanými nápojmi a umyť sa v kamennej sprche. Na futbalovom ihrisku je možné aj spať.
  • 24. Komjatice – V tejto oddychovej zóne doplníte energiu SiS gélmi a kávičkou. Pre tých, ktorí majú bolesti alebo unavené končatiny, je pripravená MTHIKER tejpingová stanica. Nájdete tu tiež sprchu a prenocovať môžete opäť vonku.
  • 28. Horné Saliby – oddychová zóna WOLF na futbalovom štadióne. Nájdete tu opäť čapované nápoje, kamennú sprchu a možnosť prenocovať vonku.
  • 30. Potônske Lúky – oddychová zóna DÔVERA, na ktorej sa môžete zdarma občerstviť pokrmami, ktoré osobne pripraví šprintér Ján Volko.


Chcem bežať, ale nemám tím

Ak ste sa nestihli prihlásiť, alebo ste nemali možnosť založiť vlastný tím, využite možnosť bežeckej zoznamky. Stačí sa prihlásiť na webovú stránku s kontaktnými údajmi a registrované tímy vás môžu kontaktovať.

Od Tatier k Dunaju
Ja som takto bežala Od Tatier k Dunaju dvakrát, s úplne „cudzím“ tímom a bol to pre mňa neskutočný zážitok. Spoznáte sa s novými bežcami a bežkyňami a poriadne si zapretekáte, nedáte sa predsa zahanbiť.

Takže ak máte chuť bežať, ale nemáte tím, odporúčam sa prihlásiť. S blížiacim sa štartom Od Tatier k Dunaju bude po vašich nohách väčší dopyt.

Nemôžem alebo nezvládnem odbehnúť, ale chcem pomôcť

Tieto preteky sa nezaobídu bez dobrovoľníkov. Tí sú nevyhnutní na odovzdávkach, občerstvovacích staniciach alebo v cieli. Ak nemôžete behať, alebo si na preteky ešte netrúfate, môžete si ich pozrieť z druhej strany - zo strany organizátorov. Prihláste sa ako dobrovoľníci a priložte ruku k najväčším bežeckým štafetových pretekom na Slovensku. Pre prihlásenie stačí napísať e-mail na beh345@odtatierkdunaju.sk.

Od Tatier k Dunaju

Vidíme sa na štarte

MTHIKER je opakovaným partnerom pretekov Od Tatier k Dunaju, avšak tento rok si prvýkrát zapretekáme aj my v MTHIKER tíme! Vidíme sa na štarte, tešíme sa na vás!

Či je to vaša premiéra na Od Tatier k Dunaju, alebo ste na týchto pretekoch stálicami, stále je čo vylepšovať. O tom, ako sa na preteky pripraviť po bežeckej a silovej stránke, o tom, ako zregenerovať a ako predísť najčastejším bežeckým zraneniam, sme sa rozprávali s fyzioterapeutkou a bývalou reprezentantkou Slovenska v šprinte, Erikou Bršelovou. Nenechajte si ujsť túto sériu článkov plnú užitočných informácií.

Zdroj fotografií: archív Od Tatier k Dunaju
report_problem Našiel si v texte chybu?

Beh Od Tatier k Dunaju

calendar_today 17. 8. 2024 - 18. 8. 2024
label Cestný beh
label Štafetový beh
place Jasná, Demänovská dolina (Slovensko)

luckafabi 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Chceš zažiť atmosféru najväčšieho štafetového behu na Slovensku? Registruj sa, kým nie je neskoro.
Reportáž: Premiéra tímu MTHIKER na pretekoch Od Tatier k Dunaju

Reportáž: Premiéra tímu MTHIKER na pretekoch Od Tatier k Dunaju

Tento 12. ročník štafetových pretekov sa tešil rekordnej účasti. Cieľovou bránou prebehlo v časovom limite 36 hodín 197 tímov a 4 sólo bežci. Tím MTHIKER bol medzi nimi.
Štafetový beh od Tatier k Dunaju je za dverami

Štafetový beh od Tatier k Dunaju je za dverami

Dá sa zabehnúť 345 km za jeden víkend? Tímy bežcov odštartujú už 19. augusta v Jasnej a pobežia až do Bratislavy.
keyboard_arrow_up