Pozvánka: September - pretekové šialenstvo pokračuje aj na jeseň

Leto je na konci, no preteková sezóna nekončí a aj september poriadne preverí našu kondičku. Čo nás čaká?

Kratšie dni je už poznať na konci augusta, ale posledné roky býva zvykom pekné a stabilné počasie aj počas septembra. Tak sa spolu pozrime, aké podujatia nás čakajú v tomto mesiaci.

7. 9. 2024 - Detva - Stavanisko - Horský duatlon Kráľ Poľany

Hneď na úvod tu máme duatlon, ktorý ponúka poriadnu dávku prevýšenia pre bicykel aj beh. Možnosťou je aj štafeta, kde dvaja športovci môžu spojiť svoje silné stránky z daných športov. Prihlásenie prebieha online v sume štartovného 15 € pre jednotlivca a 30 € pre štafetu. Prezentácia pretekov bude vo Vagačovom dome od 8:00 do 9:30 hodiny.

Trasa pre bicykel meria 13 kilometrov s 540 metrami prevýšenia a beh ponúkne 10 kilometrov a 550 výškových metrov. Viac informácií nájdeš v propozíciách organizátora.

Horský duatlon Kráľ Poľany, Detva-Stavanisko

7. 9. 2024 - Vyšný Kubín - Beh do Choča

Ďalšie preteky sú súčasťou Slovenskej Skyrunningovej ligy, ktorá už má za sebou viacero podujatí. V rámci série zavítame až na vrchol Veľkého Choča vo výške 1 608 m n. m. a štartujeme z Vyšného Kubína od kostola. Trasa má 6,5 kilometra s prevýšením 1 091 metrov, čo je už dosť slušný vertikálny beh.

Registrácia prebieha online s cenou štartovného 20 €. Prezentácia bude prebiehať v Obecnom úrade Vyšný Kubín v piatok od 19:00 do 20:30 hodiny večer a v sobotu od 7:30 do 9:15. O 10:00 hodine zaznie štartovný výstrel a motiváciou bude prekonať sám seba a možno aj finančné odmeny pre prvých troch pretekárov v celkovom poradí. Viac informácií nájdeš na stránke akcie.

Vyšný Kubín, Beh do Choča

8. 9. 2024 - Trenčín - Lugera Trenčiansky polmaratón

Presúvame sa k cestnému behu v meste Trenčín, kde nás čaká polovičná porcia maratónu. Prihláška sa vypĺňa online cez formulár so štartovným vo výške 25 € online a 40 € na mieste. Preteky prebiehajú na trati s platným certifikátom a tvorí ju asfalt. V okolí štartu budú pripravené dve parkovacie plochy pre pretekárov, kde bude aj kompletné zabezpečenie po dobehnutí do cieľa. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.

Trenčín, Lugera Trenčiansky polmaratón

14. 9. 2024 - Skalka pri Kremnici - MTHIKER testovačka ferratových setov

September nebude len o behu a pretekaní. Pripravili sme pre teba aj testovačku ferratového vybavenia, a to rovno v najväčšej ferratovej oblasti na Slovensku - Via Ferraty na Skalke. V tomto ferratovom raji budeš mať možnosť otestovať značky ako Singing Rock, Ocún, Petzl, Camp, Rock Empire, Climbing Technology či Salewa. Testovať sa bude pod dohľadom inštruktorov v čase od 9:00 do 16:00, v prípade zlého počasia bude náhradný termín 21. 9. 2024. Viac informácií sa dočítaš v našom MTHIKER kalendári.

Skalka pri Kremnici, MTHIKER testovačka ferratových setov

14. 9. 2024 - Manínska tiesňava - Manínsky partizán

Kemping Manínska Tiesňava sa stane dejiskom prekážkového behu na trati dlhej 9 kilometrov s 20 prekážkami. Registrácia prebieha online so štartovným 25 € a nebude možné sa prihlásiť na preteky na mieste. Štart je plánovaný na 9:00 a organizátor Active Process má už bohaté skúsenosti s organizovaním cyklistických pretekov. Aj vďaka tomu sa môžeme tešiť na kvalitné zázemie a podmienky pre pretekárov. Viac informácií nájdeš na stránke organizátora.

Manínska tiesňava, Manínsky partizán

14. 9. 2024 - Ždiar - Plesnivec SKY Run

Ďalšie podujatie pod záštitou Slovenskej Skyrunningovej ligy bude tentokrát v Ždiari pri hoteli Magura. Registrácia prebieha online formou vyplnením online formulára a odoslaním sumy 35 € na účet organizátora. Po vykonaní týchto úkonov bude pretekár na zozname štartujúcich. Všetkých čaká trasa s dĺžkou 26 kilometrov a prevýšením 1 300 výškových metrov. Okrem poriadnej zábavy a prekonania vlastných limitov nás čaká kvalitné zázemie a tombola na záver. Viac informácií nájdeš na stránke organizátora.

Ždiar, Plesnivec SKY Run

21. 9. 2024 - Bratislava - DM ženský beh

Nežné pohlavie od známej siete drogérie na Slovensku ponúka pre ženy beh na trase dlhej 4 a 10 kilometrov. Prihlásenie prebieha online so štartovným 25 €. Zázemie podujatia bude pri nákupnom centre Eurovea na Pribinovej ulici pri nábreží Dunaja. Prvé odštartujú vlny 9:30 na trasu 4 kilometre a o 15:00 hodine odštartujú vlny na beh 10 kilometrov. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.

Bratislava, DM ženský beh

21. 9. 2024 - Žilina - Budatín - Big Bear’s Ultra

Ďalej sa pozrieme na ultra preteky s trasou dlhou 118, 118 štafeta, 62 a 20 kilometrov. Preteky sú zamerané po horách a kopcoch v okolí Žiliny, kde nájdeme veľké spektrum podmienok a možností na trailový beh. Registrácia prebieha online so štartovným od 20 do 95 €, závisí od zvolenej súťažnej trasy. Štart najdlhšej je plánovaný už na 6:00 ráno, preto je lepšie si prevziať štartovné čísla deň vopred a dopriať si oddych pred výkonom. Viac informácií nájdeš priamo na stránke podujatia.

Žilina-Budatín, Big Bear’s Ultra

22. 9. 2024 - Banské - Beh do vrchu Banské

Ďalší vertikál na východe Slovenska sa bude konať v obci Banské. Zázemie pretekov a prezentácia bude prebiehať pri obecnom úrade v nedeľu od 11:30. Registrácia prebieha online so sumou štartovného 10 € a neskôr na mieste 13 €. Trasa meria 6,4 kilometra s prevýšením 326 výškových metrov. Viac informácií nájdeš v propozíciách k tejto akcii.

Banské, Beh do vrchu Banské

29. 9. 2024 - Ľubietová - MTHIKER KYLOF Ľubietová

Poslednou spomínanou akciou je trailový beh v obci Ľubietová. Čakajú nás tri trasy s dĺžkou 10 000, 4 300 a 850 metrov. Prihlásenie prebieha cez online formulár so štartovným vo výške od 10 do 20 € online a neskôr na mieste je suma 15 a 25 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať v piatok 27. septembra v nákupnom centre Europa SC v Banskej Bystrici od 16:00 do 18:00 hodiny. Neskôr v nedeľu v Obecnom úrade Ľubietová od 8:00 do 9:30 hodiny. Pretekárov čaká kvalitné zázemie s kompletným servisom pre všetkých zúčastnených. Viac informácií nájdeš na stránke organizátora.

Ľubietová, MTHIKER KYLOF Ľubietová
Toto bol prehľad pretekov na mesiac september v rámci Slovenska, ak si nenašiel preteky vo svojom okolí, pozrieť si môžeš kalendár MTHIKER, kde nájdeš viac podujatí. Vidíme sa spolu v zázemí podujatí.
Zdroj fotografií: organizátori pretekov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Pozvánka: August - leto pokračuje v znamení pestrosti
Druhá polovica leta prinesie pestrý mix pretekov. Okrem behu v horách a na ceste tu nájdeme aj duatlon, triatlon či dokonca kvadratlon.
Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom
Sezóna je v plnom prúde, a tak sme si pre vás pripravili prierez bežeckých podujatí v mesiaci máj. Ktoré to sú?
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival
Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up