Reportáž: dm ženský beh – 12. ročník najpôvabnejšieho behu v Bratislave

Už 12. ročník dm ženského behu s mottom „My ženy o seba dbáme“ prilákal rekordný počet prihlásených bežkýň.

Vďaka dm ženskému behu patrí každý rok jedna septembrová sobota ženám. Nabitý program, skvelé výkony a slnečné počasie skvelo vystihujú atmosféru tohtoročnej edície behu. Poďte sa s nami pozrieť, ako to vyzeralo.

Rekordný počet účastníčok

Dm ženský beh sa stáva udalosťou, na ktorú je potrebné si nastaviť budík, ak sa chceš zaregistrovať včas. Záujem o podujatie je totiž obrovský a ak sa s registráciou oneskoríš, limit môže byť už naplnený. Na 12. ročník sa prihlásilo neuveriteľných 6 154 žien!

Bežkyne si môžu vybrať medzi 4 km traťou, ktorá zahŕňa aj kategóriu beh mama s dcérou, nordic walking alebo 10 km behom. Najväčší záujem bol o 4 km trať, na ktorej bežalo 3 443 žien.

dm ženský beh 2024
A, samozrejme, nezabudnuteľný štartový balíček! Mnohé ženy sa na beh tešia práve kvôli tomuto bohatému balíčku, ktorý obsahoval až 20 unikátnych produktov z dm drogerie markt – od kozmetiky až po zdravé snacky.
Celodenný program pre bežkyne bol plný zábavy od rána až do večera. Námestie Eurovea sa premenilo na expo zónu s workshopmi, beauty zónou, detským kútikom a employer zónou. Pred štartom nechýbala ani rozcvička s Janym Landlom.

Bežkyne na 4 km štartovali v piatich vlnách od 09:30 do 12:30, zatiaľ čo 10 km trať mala dve vlny štartov – o 15:00 a 16:30. Ja som štartovala v druhej vlne, ktorej štart sa posunul na 16:45.

dm ženský beh trasa 2024
Kým trasa na 4 km zostala nezmenená, organizátori museli upraviť 10 km trať kvôli povodňovej situácii. Tento rok som sa rozhodla vyskúšať práve 10 km trasu.

Trasa bola prevažne rovinatá, no zatiaľ čo na pôvodnej trase čakali na bežkyne len dva výbehy na mosty, tento rok sme kvôli zmene trasy mali až štyri výbehy, čo bolo skutočne cítiť. Bežali sme dvakrát na Prístavný most, jedenkrát na Most Apollo a finišovali sme výbehom na Starý most. Možno sa to nezdá veľa, no v pretekárskom tempe cítim každý nárast v sklone trate, takže tieto „mostové kopce“ boli naozaj náročné!

Víťazkami sú všetky ženy, ktoré sa postavili na štart

S 10-kilometrovou traťou sa najrýchlejšie vysporiadala Žofia Naňová s časom 37:04, čím si obhájila svoje minuloročné víťazstvo. Na 4-kilometrovej trati zvíťazila Lenka Kotianová s časom 14:29, a kategóriu nordic walking ovládla Emma Benčatová s časom 28:05.


Rada by som však pripomenula motto organizátorov Bratislava Marathon - „kde víťazom je každý“. Každá z nás má iné športové skúsenosti a rozdielne možnosti na tréning. Pre niekoho je 4 km len rozcvička, zatiaľ čo pre inú to môže byť obrovský športový úspech. Preto gratulujeme všetkým ženám, ktoré sa postavili na štart dm ženského behu v roku 2024!

Rada by som sa zúčastnila, ale nie som si istá

Ak vás láka zažiť túto jedinečnú atmosféru, dm ženský beh je skvelou motiváciou pre ženy všetkých vekových kategórií a športových úrovní. Pocit po dobehnutí je neopísateľný, pretože pri behu neexistujú skratky – buď máte natrénované, alebo nie. Každý rok na dm ženskom behu pribúdajú ženy, ktoré ukazujú, že aj s obmedzeným voľným časom dokážu zdolať 4 km alebo 10 km trať vo vynikajúcich časoch.

Nezabudnite sledovať sociálne siete dm drogerie markt a Bratislava Marathon, aby ste nepremeškali registráciu na 13. ročník.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

DM ženský beh

calendar_today 21. 9. 2024
label Cestný beh
place Bratislava (Slovensko)

luckafabi 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela
Komentáre
Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Reportáž: UTMR – Preteky vo veľkých horách s intímnou atmosférou
Začiatkom septembra som sa zúčastnila krásnych etapových pretekov v Alpách a v tejto reportáži ti priblížim ich priebeh.
Reportáž: UTMB – sviatok trailového behu
Ako prebieha trailové bežecké podujatie svetovej úrovne UTMB a čo priniesol ročník 2O24?
Reportáž: Vysokohorský duatlon o cenu Žiarskej chaty 2024
Už 29. ročník pretekov, viac ako 130 pretekárov na štarte a „rýchla smrť” do kopca na bicykli aj behom až do Žiarskeho sedla.
keyboard_arrow_up