Zážitky, inšpirácie, skúsenosti
MTHIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horolezectvo

Lezecké poklady schované v Žďárských vrchoch
Husté ihličnaté lesy, vysoké žulové vežičky a malebné dedinky v údolí. Zažite so mnou čaro českých Žďárských stien a nájdite inšpiráciu, kam sa vybrať najbližší víkend.
Hohe Wand – ferratový a lezecký raj naskok od hraníc
Prešiel si všetky ferraty na Slovensku a pokukuješ po nových miestach v zahraničí, ale nechce sa ti hodiny cestovať? Odvážiš sa aj na ťažšie ferraty alebo dokonca lezieš?
Príbehy tatranských stien – Stena a Veža pod Skokom
Úvod do tatranskej letnej lezeckej sezóny býva ťažší – nielen pre stratený morál, ale i pre dlhé nástupy. Poďme si dať niečo „kúsok od auta“.
Test: VAUDE Scopi - oblečenie na turistiku, ktoré ťa nezradí
V tomto článku si prečítaš o nohaviciach, tričku a bunde VAUDE Scopi – ponúkajú veľa vychytávok, ktoré pri turistike určite oceníš.
Test: Na skalky, hory i ferraty so Singing Rockom
Má sa vnímať slovo „univerzál” len ako kompromis medzi požiadavkami? Alebo mi vie splniť všetky očakávania a pritom ušetriť miesto na poličke a aj zostatok na účte?
Anjelské lezenie vo Vysokých Tatrách
Vysoké Tatry sú rajom nielen pre turistov, ale taktiež pre horolezcov. My sme sa išli tentokrát pozrieť do Mlynickej doliny nad vodopád Skok.
Ako na ferraty: Obtiažnosti ferrát na Slovensku
Kam sa vybrať na ferratu u nás na Slovensku? Aké obtiažnosti zvládneš? V tomto článku zodpovieme práve na tieto otázky.
Hrebeňom Solísk až na Bystrú lávku
Preliezanie, obliezanie, zliezanie, zlaňovanie, vyliezanie, traverzovanie a mnoho ďalšieho. Aj to nám ponúkol Soliskový hrebeň vo Vysokých Tatrách.
Lezecké krásy na Považí
Súľovské skaly, Manínska tiesňava a Strecha Slovenska sú dominantami Považia, ktoré denne navštívi veľa (dokonca aj medzinárodných) turistov. No a ak si okrem fotoaparátu prinesieš aj lezecký materiál, okrem parádnych fotiek ťa čaká aj veľké dobrodružstvo.
Andezitové kráľovstvo v strede Slovenska
Nie je skala ako skala - neuveríš, kým neuvidíš. Typ skaly naozaj veľmi ovplyvňuje zážitok z lezenia ako taký. A na to, aké lezenie môžeš zažiť na andezite, sa pozrieme v tomto článku.
Lezenie v okolí Bratislavy
Trénoval/a si celú zimu poctivo v lezeckých halách a máš chuť namiesto umelých chytov držať radšej skalu? Pozrieme sa, ako a kde začať a na čo nezabudnúť.
Reportáž: Hikemates večer o horách a ľuďoch 2023
Pozrieme sa na 3. ročník večera plného outdooru, krásnych príbehov a ľudí v spojení s hudbou priamo v hlavnom meste.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up