Zážitky, inšpirácie, skúsenosti
MTHIKER magazín

Najnovšie články z kategórie MTHIKER

Prvá vysokohorská zaistená cesta na Slovensku - Ferrata Priečne sedlo
Wau, v Tatrách bude niečo nové? To nie je ani možné. Musíme sa na to ísť hneď pozrieť. Už dva mesiace sa teším, ako pôjdeme na novú ferratku.
Tip na výlet: Jahňací štít - raj kamzíkov
Chceli by ste sa pozrieť na kamzíka zo vzdialenosti niekoľkých metrov? Výstup na Jahňací štít je jednou z najlepších možností, ako to dosiahnuť.
Najstaršou ferratou na Slovensku - ferrata HZS Martinské hole
Malá Fatra disponuje krásnymi vrcholmi a hrebeňmi vhodnými nielen na turistiku, skialpinizmus a lyžovanie, ale nájdete tu aj ferraty. No a jednou z najznámejších lokalít dostupných pre tieto športy sú Martinské hole.
Tip na výlet:  Okruhom na Šíp vo Veľkej Fatre cez jaskyne, skalné vrchy a drevenice
V lete bývajú Tatry preplnené ľuďmi, ale vy si chcete užiť deň v krásnej prírode a hľadáte nie ľuďmi preplnenú prírodu? Práve to vám vie ponúknuť vrch Šíp z dediny Stankovany v okrese Ružomberok.
Tip na výlet: Najdostupnejší okruh v Západných Tatrách - okolo Roháčskych plies
Pripravili sme pre vás okruh pre všetky vekové kategórie, kde si môžete zblízka vychutnať pohľad na hrebene Západných Tatier, plesá či vodopád a to všetko z tesnej blízkosti. Zároveň môžete zobrať so sebou deti či kamarátov, ktorí začínajú s turistikou.
Základy pohybu na ferratách, potrebná výbava a jej použitie
Určite ani vás neminul „boom“ s ferratami na Slovensku. Doteraz nepoznaný kúsok adrenalínu, dostupný len v zahraničí, sa za posledné roky presunul už aj k nám.
Tip na výlet: Za výhľadmi na slovenský Matterhorn
Ak ste o pomenovaní slovenského Matterhornu doteraz ešte nepočuli, dnes sa dozviete, kam presne treba ísť. Výhľady sa vám naskytnú z vrchnej časti Jamníckej doliny, konkrétne pri vzájomnom pohľade na Nižné Jamnícke pleso a Ostrý Roháč.
Chabenec (1 955 m n. m.)  z Magurky – konečne v okolí aj mimo Cyklonárez
Majestátny hrebeň Nízkych Tatier mimo „humbuk“ Chopku, výhľady na všetky strany, po ceste pivko a za odmenu halušky. Aj taký program vás čaká počas tejto túry...
Tip na výlet: Na Veľký Choč neznámou trasou z Jasenovej
Celoročne turisticky vyhľadávaný vrchol málo frekventovanou, značenou trasou? Aj takúto možnosť ponúka túra z malej dedinky Jasenová pri Dolnom Kubíne.
Video: Patrik Paulínyi – fotograf, cestovateľ a dobrodruh
Prinášame vám rozhovor so skvelým fotografom a dokumentaristom Patrikom Paulínyim, ktorý prostredníctvom videí a fotografií prináša obsah pre svojich sledovateľov a širokú verejnosť nielen na sociálnych sieťach.
Tlstá a Ostrá – netradičná Veľká Fatra
Zabudnite na nekonečné lúky a rozľahlé kopce Veľkej Fatry. Ak chcete túru, ktorá okrem nádherných výhľadov ponúka aj trochu príjemného "adrenalínu", tak ste na správnom mieste.
Ľahkým výstupom za krásnymi výhľadmi - Kľak v Malej Fatre
Nie každý vyhľadáva dlhé vysokohorské alebo náročné trasy za výhľadmi. Niekedy je fajn si len tak vybehnúť na kopec po práci bez námahy či strachu, či to stihnem do západu slnka.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up