srekac veru ze boli

oblecenie: nejake bavlnene tielko, tusim biele. klasicke maratonky, po par behoch som myslel ze lietam, tak sa v nich dobre behalo. A kedze som mal vzdy problem s osuchanymi stehnami mal som nejake kratke elastaky z pochybneho materialu z cinaku a aj tak som si natieral vnutro stehien indulonou
nebohy Palo ktory bol moj "trener" bol pan bezec, este z tej starej ery ked sa behali bezne maratony pod 3 hodiny a polmaratony bol bezny cas 1:30h. Nemal problem odbehnut Rajecky maraton po opici, iebol si na vyrovnanie borovicku a pivo a bezal. na obratke v Cicmanoch dal dve stamprle domoviny a ako som spomenul vedel to aj v takomto stave zabehnut za 3 hodiny, max 3:30. Beh Rajecky Borosovec nebol vynimka

Pamatam si ze na prvom ked som bol aj ja tak si dal Palo stamprlu pred behom lebo bol po opici a nezapasovala tak tam na starte hodil bokom tyčku. aj v takom rozpolozeni to dal za hodinu, teda tempo 4:15 -
https://www.rajeckymaraton.sk/?h=rb&v=6&m=rb060 - rocnik 2001 sa da pozriet vo vysledkoch.
Pamatam si prvy treningovy beh, Palo hned naordinoval 8km

ze ved som mlady a chudy, ze to musim dat...stál som a skoro vypluval krv minimalne 5x, no na treti krat uz som to odbehol cele. po dvoch tyzdnoch behania ma Palo nahovoril na Rajecky Borosovec, 14,1km
beh cez horu, hore dole. Vyssie som to spomenul. Dobehol som piaty..od konca

v tempe 5:49. Vtedy to bola hanba, dnes normalny hobby cas. Ako som spomenul odbehol som dovtedy max 6 behov po rovinke v dlze jedneho max 8km, takze ma ten Borosovec riadne vytrapil.
Potom som behaval uz aj sam a to bolo 10-15km cca 4x do tyzdna. samozrejme nejake speci
hodinky neboli. vybehol som dajme tomu o 4tej z domu a ked som dobiehal do Rajca, tak som kukol na kostolnu vežu a vedel som ako rychlo som bezal

plus minus som vedel ake som mal tempo. Pamatam ze som tie 15km behaval za cca 1:05hod - 1:15, podla toho aky som mal den. desinu okolo 45 minut, ked som siel po rovine tak 40minut. to som chodil do prace na pol siestu, teda vstaval som o 5tej a od frajerky som prisiel po pol noci. a aj napriek tomu som nikdy nebol unaveny

ake som mal tepy netusim, ale pamatam si ze ked som bezal tie desiny tak som z dnesneho podladu sprintoval.
Trenoval som na polmaraton a aj by som si ho odbehol no ked som si ho dal prvy a posledny krat treningovo za 1:40hod tak ma posledny kilometer zacalo pichat koleno tak ze som ledva dobehol. Vtedy som nevedel preco ale pomaly som behaval menej a menej az som prestal a na konci roka som odisiel do UK a z behom bol koniec.
Minuly rok ked sa mi dalo este ako tak behavat som maval tempo okolo 5:30 a cim dalej tym slabsie lebo mam jednu platnicku uplne vyliatu a dalsie dve uz vysunute a behom mi lava noha trpla a bolela este viac. Lavu nohu mam preto z casti ochrnutu. To ze mam pri vyske 186cm 85km tiez nie je na beh bohvieco

teraz nedavno som bol na skusku 3km, len tak 6:19 priemerne tempo a veruze mi potom tri dni nebolo bohvie ako na tie krize a nohu. na prd je ze ked pridem z prace uz sa na
bike moc neda lebo je tma. skusim pomalicky este ten beh, co to urobi. beh ma bavil no uz nemam 20

Beh je skvela vec pre telo aj dusu a popritom clovek zazije kopec srandy a spozna kopu dobrych ludi.