Ešte k tým Speedcrossom - ja som mal dvoje 5ky, oboje bezmála 2000km odbehaných, vnútro sa na tých prvých už začínalo mierne drať, na druhých zatiaľ nie(aj keď momentálne ich už na
beh nepoužívam). Že nie sú vhodné na behanie by som netvrdil, ale toto je veľmi individuálne, niekto potrebuje viac tlmenia, niekto viac gripu, niekto nulový drop, niekto vyšší drop a aj to, ako sedí topánka na nohe je u každého iné, aj tá najvychytanejšia topánka je na nič, ak dobre nesedí.
Prečo sa ti derú tak rýchlo neviem, ale môže to mať viacero dôvodov, napriklad nevhodne zvolené ponožky, priveľmi blatisté terény, kedy sa blato dostane dovnútra a pôsobí ako brúsna pasta, alebo kombinácia.
No a s výberom náhrady je to ťažké, závisí, aké terény, aké vzdialenosti a aj aké máš preferencie.
Ja som dlho pozeral rôzne recenzie, postupne som zúžil výber na asi 4 modely a tie som vyskúšal, z čoho mi vyšiel víťaz. Ale je dosť možné, že ďalšie trailové
topánky budú zas nejaké iné(Teraz mám Hoky, ale poškuľujem aj po asicsoch a brooksoch).