Ja som dva roky v lese, blate a snehu behaval s Nike Bowerman GTX a samozrejme po roku uz v snehu ten GTX moc dobre nedrzal, a po tych 2 sa uz aj trhali v narte.
V maji som si preto kupil nieco nove a konretne Salamon XA Pro 3D Ultra v Mid verzii kedze som na eBay obycajnu v mojom cisle nenasiel.
http://www.ebay.co.uk/itm/SALOMON-MENS-XA-PRO-3D-MID-ULTRA-GTX-SHOE-7-40-5-85-/370493078592?pt=UK_Men_s_Shoes&hash=item56431bbc40Musim povedat ze za toho pol roka som v nich zatial vela nenabehal (130km), ale proti vode su odolne zatial dobre. V lete som ich dost vyuzil aj na pohyb v meste ked stale prsalo a v Tatrach aj na turistiku. V zime ich budem vyuzivat do lahsich podmienok aj na chodenie, kedze su super lahke. Vibramky (Trezzeta) budem setrit az na velky sneh

Najprv som si myslel ze clenkova verzia bude na behanie nemotorna ale opak je pravdou. V lese si mozem dovolit aj rychlejsie prebehy cez korene, kedze mam prave vyssiu oporu v clenku, aj zbeh z kopca je istejsi. Jedinu vytku by som mal na vysku podrazky, resp. vlozky, ktora sa mi zda dost tenka (oproti inym bezeckym topankam). Raz ma z nich bolelo lave chodidlo (2h behu, po tyzdni bolest zmizla), co sa mi este v zivote nestalo. V Lidli som si preto kupil Cool-max vlozky (3€), snad sa to nimi vyriesi. Snurkovy system je fajn, len nejak nemysleli na to ze co spravit so snurkami po zatiahnuti, tak si ich zastrcim popod zaciatok snurovania... Uz sa tesim na zimu, ked si budem moct zabehat v snehu