Úvod sezóny v Uhrovci na Ľudovej 50. Mal som ísť žienke robiť pacera na čas pod 9 hodín, nakoniec kvôli zdravotným problémom ráno nenastúpila, tak som šiel skúsiť aspoň ja.
Na úvod potrápil chrbát - platnička, možno prechladnutý chrbát, čo sa prejavilo vo vysokých tepoch a dýchaní. Celú prvú polku som sa trápil a kráčal aj na miestach, kde by som inak asi pobehol. Od 25km chrbát povolil a už sa išlo relatívne fajn.
Teší aspoň to, že konečne sa to z mojej strany podobalo na takomto preteku aj na
beh a že viac som bežal ako kráčal. Vlastne som kráčal len do fakt prudkých kopcoch, aby som šetril energiu. Na celý pretek mi stačili 4 klasické
gély a 1 koféinový, plus 1 banán. Vypil som 3 deci koly, 1,5 litra vody a asi 3 deci Ionťáku (ten som si žial zabudol a ich Ionťák mi absolútne nechutil). Na tej vode musím riadne popracovať, lebo po behu som sa cítil riadne dehydrovaný.
Ak by si niekto chcel skúsiť túto trasu, určite odporúčam, ale treba sa na ňu pripraviť. Psychicky jedna z tých náročnejších, nakoľko prvých 25 km nazbieraš 80% výškových a hlava to naozaj ťažko berie, že tie kilometre ubiehajú tak strašne pomaly. Druhá polka je naopak viac rovinatejšia a dá sa tam naozaj veľa stratiť, resp. získať. Závisí, koľko síl ušetríš v prvej polke a ako ti "újdu rýchlici". No a samozrejme netreba zabúdať na to najdôležitejšie - počasie. Nultý ročník pol metra snehu na hrebeni, teraz naopak tak 10-15cm. Na jednej strane super - na druhej, aj tu členky dostali riadne zabrať. Bol sneh, bolo sucho, bolo blato.