ferenc, stale nerozumiem, co tu riesis... to, ze si niekto vyberie ine ako ty, je nespravne?
Missy, je skusena bezkyna, s musou vahou, hladala specialne
tenisky do terenu, funkcne a zaroven pekne a za rozumnu cenu...
LaSportiva patri medzi top znacky, ktore sa specializuju na turisticku, horolezecku a lezecku obuv, ako aj na mountain-running. Model, ktory je spominany, nie je top pretekarsky, je "len" specialne urceny do terenu, kde
hra ulohu typ a material podrazky (prebera prave skusenosti z vyroby lezeciek), profil podrazky a vaha viac ako prehnane mnozstvo systemov v pate topanky, aj ked aj tie su pouzite. Ako som pisal, pre mnohych "cestnych" bezcov posobia trosku tvrdsie, pretoze pri horskom behu je viac potrebny kontakt s povrchom, napriek tomu som si spominany model doplnil tenkou ale spevnujucou vlozkou (druhy identicky model beham bez vlozky, preto si trufam porovnat oba sposoby). V terene su uzasne, na cestu tiez pouzivam ine tenisky.
Ty preferujes
beh po asfalte, ci spevnenom povrchu a tomu zodpoveda aj tvoj vyber a kriteria vyberu. Predpokladam, ze si skuseny bezec, skus sa pobavit v komunite "horskych" bezcov o tejto znacke, pozri si jej zastupenie v alpskych ci dolomitovych pretekoch... to, ze ju ty nepoznas, neznamena, ze je to znacka zla. Vobec nespochybnujem znacku Asics, mam s nou tiez dobre skusenosti, no viac na ceste ako v terene. Treba rozlisovat aj medzi zameranim bezca, ale to ty urcite vies, tak nechapem tvoje ohlasy.

PS:
uz chapem, prave som si prelistoval temu a zistil, ze sme sa spolu uz sporili na strane 32 o tom istom, behas iba cestu a zaroven si presvedceny, ze trailove boty musia mat najvacsie pruzenie na svete... este ze som skleroticky a viem sa s tebou bavit o tom istom odznova...