Áno, sú to SKITRAB STELVIO FIT. Takže podľa pokiaľ tomu rozumiem mám v cyklistickom žargóne výbavu Alivio, ale aby som mohla lyžovať aj ťažšie svahy potrebovala by som aspoň SLX alebo Deore XT?
Stelvio FIT sú primárne vymyslené pre zjazdovkových šlapačoch, ktorí sa chcú zviesť potom dole POPRI zjazdovke (čiže kúpila si si časovkársky
bajk na ultegre, ale nevieš na ňom zatáčať a vadí ti aj to že nevieš na ňom skákať). Táto
lyža sa nehodí na zjazdovku v našich podmienkach, kde máš pod sebou vrstvu nastriekaného ľadu, skôr do stredísk vo vyšších polohách, kde máš kopec prírodného snehu aj popri zjazdovke. Tá lyža nikdy nebola určená na výkon, aj to že nechce zatáčať (alebo sa ti to tak zdá) je tým že primárne je určená na udržanie smeru pre dupačov. Určite lyžu vymeň za niečo viac univerzálnejšie, a hlavne nekupuj lyžu tak, že niekdo ti niečo povie (alebo nebodaj kúpiš podľa dobrej ceny) a nevyskúšaš to. V súčasnosti je už kopec stredísk kde sa dajú požičiať rôzne značky a na konci sezóny si kúpiš to čo ťa najviac bavilo niekde v zľave.