Ahojte,
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.
20.01.2025 - 09:43:26
00
https://www.domivosport.sk/eshop/produkt/brzdy-kreuzspitze-dynafit-kit-85mm
kreuzspitze robi takuto brzdu, dalo sa to dakedy kupit v adamsporte ale uz to nemaju, je mozne ze niekde inde najdes

https://www.vetroplachmagazin.sk/skialpove-brzdicky-kreuzspitze-1448
+recenzia
20.01.2025 - 10:13:55
00
klmrmts napísal:
https://www.domivosport.sk/eshop/produkt/brzdy-kreuzspitze-dynafit-kit-85mm
kreuzspitze robi takuto brzdu, dalo sa to dakedy kupit v adamsporte ale uz to nemaju, je mozne ze niekde inde najdes

je to dost smatlave a hlavne to treba odoberat na vystup, neda sa zaaretovat. Nic moc riesenie
20.01.2025 - 10:21:45
00
robia/robili aj fixnu verziu, model sa vola Kreuzspitze Skistopper Fixed for Dynafit SSF-D
https://skitourguru.com/vybaveni/detail/11296-kreuzspitze-ssd-skistopper

namontovali mi to svojho casu v Adamsporte zadarmo pod zadnu cast viazania. tu verziu do slotu na harsajzne by som nechcel - tam sa este vrtala ta extra sruba na zaistovaciu podlozku, vobec sa mi to nepozdavalo.
20.01.2025 - 15:06:16
03
Presne tie odnímateľné brzdy Kreuzspitze mám a dosť silno ich neodporúčam :D
Funkčne sú síce OK, akurát tá nutnosť ich pri každej "prezúvačke" nasadzovať alebo odoberať je z môjho pohľadu značne otravná. A vo vetre a zlom počasí som si pri ich nasadzovaní so skrehnutými prstami do zamrznutých drážok a so zamrznutou aretačnou poistkou už neraz aj takmer poplakal :) Plus ešte zakaždým myslieť na to, aby si ich pred túrou nezabudol hodiť do batoha...

Akože, žiť sa s nimi dá (nakoniec, sám ich mám už šiestu sezónu) no na základe skúseností by som sa výrazne viac prikláňal k fixnej verzii. Možno by tie odnímateľné ešte trochu dávali zmysel, ak je absolútna väčšina tvojich túr charakteru jeden výstup - jeden zjazd a našiel by si na ne dobrý deal, no skôr asi ani tak nie. Ten rozdiel v komforte používania je oproti čomukoľvek s fixnou brzdou naozaj dosť citeľný.
20.01.2025 - 19:01:10
01
Dík chalani, fixná verzia sa mi viac pozdáva.
Ono je to tak, že zatiaľ som sa šmýkal len po zjazdovkách, ale už chcem ísť viac do terénu, práve preto pozerám brzdy, aby mi niekde na vrchu kopca neodišla lyža pri obúvaní.
Predpokladám, že je to cena za pár, pretože ak by to bolo za jednu brzdu, tak to rovno pozriem nejaké iné viazanie :)
21.01.2025 - 07:38:20
00
hej, cena je za par. nasiel som k tomu fotku zo starych lyzi

Prílohy:

IMG_20240305_075636.jpg
IMG_20240305_075636.jpg 198.49 KiB thumb_up0thumb_down

21.01.2025 - 10:52:58
20
Luthy napísal:
Ahojte,
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.

odskúšane prvú sezónu a zatial OK: https://www.sportex.sk/sk/atomic-touring-brakes-g90-brzdy-pod-skialpove-viazania.html
22.01.2025 - 09:47:22
10
Toto od Atomic-u sa mi pozdáva, super, idem objednať :) vďaka.
22.01.2025 - 10:49:58
01
Idem sa vyjadrit ku viazaniu atomic shift 13 mnc. Aktualne som v Rakusku , mam 105 kg. DIN uz na 13nastke a uz druhy krat ma z neho v carvingu neocakavane vyplo. Zle je že tento raz offpiste. Urobil som vela rotacii na chrbte totalne dezorientovany dolu kopcom kym sa mi podarilo zapichnut a zastavit pretoze zrak hned zaplnil prašan a hlavu šok. Mal som partaka za sebou ktory tvrdi ze som siel bez problemov a zrazu som na jednej lyzi a siel k zemi. Jedna lyza mala ulomenu brzdu takže myslime ze sa proste vypla za jazdy. Na mieste pádu sme nenasli nič na čom by som sa mohol vypnúť alebo naraziť. Toto viazanie u mňa končí a nenechajte sa nachytať rôznymi revolučnými hybridnými viazkami. Nestoja za to. Obstal som bez zranení , len to bol riadny šok v tom teréne. Keďže je už aj poškodené nemôžem ho ani reklamovať keď malo možno vadu. Mal som to riešiť keď ma vyplo prvy raz.
30.01.2025 - 21:01:01
00
No to nepoteší.na akej lyží si to mal?
31.01.2025 - 06:32:16
00
Reklamuj aj tak. Mohla byť výrobná vada. Každopádne to našťastie dobre dopadlo.
31.01.2025 - 07:06:18
00
a čo ta viedlo k takemu plastovemu čudu? či možnosť obuť klasicku zjazdovu lyžiarku?
31.01.2025 - 09:24:28
00
zihadlo 5 napísal:
a čo ta viedlo k takemu plastovemu čudu? či možnosť obuť klasicku zjazdovu lyžiarku?

Presne to a aj to ze budem mat lyze 80 % na svah a 20 na slapanie. Pretoze na zjadovkach to aj tak nehrotim a na svk mame ustavicne bračku a bubny od 10:00 takze sirsia lyza sa mi osvedcila. Nechem skladovat dalsie lyze co neuzivim uz aj tak mam doma malo miesta. Mam ho na lyzi commencal tempo co je prelepeny faction. No uz ma raz vyplo na svahu a raz aj mimo. Btw v Serfause ho na freeride campe malo vela ludi a nikomu sa nic podobne nikdy nestalo. Kontrolovali mi ci ho aj v shope mam ho aj dobre nastavene k mojej scarpe maestrale a videli tam tu spravnu medzeru. Tak asi ho skusim reklamovat. Respektive mohlo zatiect a namrzmut , ono to ma viac skar ako drevene parkety.
31.01.2025 - 11:35:06
00
A nemôže byť, že pri tej tvojej hmotnosti je aj tých 13 DIN málo? Resp. že je to na hranici nastaviteľného rozsahu, kde to vraj nemusí fungovať optimálne?
31.01.2025 - 14:39:37
00
keyboard_arrow_up