Sezóna je otvorená! Poď sa s nami pozrieť do ferratového raja na Liptove, čaká nás viac ako 8 ferrát rôznej obtiažnosti.

Mesiac jún sa nevyznačuje len otvorenými tatranskými chodníkmi, ale dostupné sú opäť aj ferraty. Na Slovensku ich za posledné roky pribudlo viac než dosť. My sme sa rozhodli zmapovať ferratu, ktorá sa nachádza blízko Donovál na liptovskej strane. V dedine Liptovské Revúce v nadmorskej výške cca 800 m n. m. Prevýšenie jednotlivých ciest je 20-70 metrov. Ferraty sú rozložené na troch skalných vežiach - jednej menšej a 2 dominantných, ktoré sú prepojené lanovými mostami.

ferrata dve veze
Obtiažnosť ferrát je rozdelená na ľahšie a náročnejšie, podľa stupňov A/B, B, C a najťažšia C/D. Súčasťou ferraty je aj náučný chodník s informačnými tabuľami, plný zaujímavostí o miestnej faune a flóre, lesníctve, ako aj o bezpečnom pohybe na ferrate. Ak sa chceš na ferratu vybrať a ideš prvýkrát alebo si chceš zopakovať, ako sa správne a bezpečne vyzbrojiť a pohybovať na ferrate, pozri si naše video, kde všetko do detailu vysvetľujem.

ferrata dve veze

Výbava na ferraty

V MTHIKER shope nájdete neustále rastúcu ponuku outdoorovej výbavy a taktiež doplnky potrebné na bezpečné absolvovanie ferraty.


Zdroj fotografií: archív MTHIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?
miriama-kov 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ferratový svet – Skalka pri Kremnici

Video: Ferratový svet – Skalka pri Kremnici

Ako to vyzerá v najväčšej ferratovej oblasti na Slovensku, ktorá sa nachádza priamo v strede Európy? Poď si vychutnať ďalší krásny tip na výlet s nami.
Šípska Fatra - z Liptova na Oravu cez skalné bralá

Šípska Fatra - z Liptova na Oravu cez skalné bralá

Hľadáš poldenný výlet s množstvom zaujímavostí? Na tejto túre sa môžeš tešiť na krásne výhľady na Veľkú a Malú Fatru, krasové útvary, jaskyne a rozprávkový les.
Veľká Fatra - beh zo Smrekovice na Borišov a späť

Veľká Fatra - beh zo Smrekovice na Borišov a späť

Nádherný inverzný jesenný deň, výhľady, kopce, ale aj blato, prekážky a divočina. To všetko nám naservírovala Veľká Fatra.
keyboard_arrow_up